måndag 27 maj 2019

Vecka 22

Hej på er alla föräldrar!

Idag har vi varit på teater i idrottshallen. Det var Triangelteaterns elever som spelade en pjäs. Vi fick se ännu ett avsnitt ur boken om Kalle Blomkvist av Astrid Lindgren.

Fredagen den 14 juni är det skolavslutning i Åby kyrka. Vi övar på en sång som barnen ska framföra då. Den heter "Sommarlov"

Sommarlov, solen lyser skönt.
Sommarlov, gräset är så grönt.
Himlen blå, vill jag nå
när jag fångas utav vinden.
Sommarlov, sköna sommarlov.

Havets vågor sakta rullar in,
och jag känner sommaren är min.

Sommarlov,,,,,,,,,,,,

Övandet går bra. De flesta barnen kan redan sången. Anna-Lena som är musiklärare på skolan, har ansvaret för alla uppträdande i kyrkan. Hon har varit här och övat med barnen och pratat lite om hur det kommer att gå till på avslutningen.

Alla är välkomna till kyrkan. Ni lämnar barnen som vanligt på skolgården innan det ringer in eller tidigare på morgonen.

Förskoleklassen går sedan med övriga klasser i ett tåg till kyrkan, där ni som kan och vill redan sitter.

Vi pratar just nu om vår närmiljö. Vad finns det för olika arbetsplatser här i Läckeby? Vi har gått på promenad runt och tittat och fotograferat.

Vi fortsätter att jobba med det som barnen ville veta mer om bondgården. Grupperna gör därför lite olika denna veckan.

Matte: Barnen får göra en karta efter en saga om björnen Brums väg genom skogen till skatten, på vägen träffar han nåra varelser.

Denna och nästa vecka är korta skolveckor. Klämfredagarna tar vi tacksamt emot bekräftelse på om barnen ska vara här på fritids eller inte.

Vårliga hälsningar Annika Pe  Annika W  Elin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar