måndag 13 maj 2019

v.20

Måndag den 13 maj!

Imorgon är det både fritidshemmets dag och öppet hus på skolan. Öppet hus innebär att mellan kl.15-17 är ni välkomna hit så att era barn kan visa er vad de har gjort för något i skolan. Fritidspedagogerna kommer under samma tid att ordna ett par roliga aktiviteter på skolgården för att fira fritidshemmetsdag.
Det kommer även bjudas på kaffe/saft och kaka.

Våra två omplanterade tomatplantor växer bra i fönstret. Det gör även de gula ärtorna som står utan "låda". De under "lådorna" däremot håller på att vissna.

Vi fortsätter prata om allemansrätten. Denna vecka får grupperna tillsammans svara på frågor om vad man får och inte får göra i naturen. Veckans fakta om djur handlar om ormvråk och glada. Barnen får också berätta om vad de redan vet om "bondgården" och vad de skulle vilja veta mer om.

På språksamlingarna pratar vi om att bokstäverna ska skrivas på ett visst sätt och barnen får träna med hjälp av bilder som visar med pilar hur man gör.
Barnen hittar även på meningar med ord som börjar på samma bokstav.

Matte: Vår student Sara håller i kapitlet om tiden. Barnen får utforska olika sätt att mäta tid samt arbeta i boken.

På bilden imorgon (tisdag) ska vi prata om konstnären Vincent van Googh. Lite fakta kring honom och inspireras av hans fina solrosmålningar.

Hälsningar Elin, Annika och Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar