måndag 6 maj 2019

Förskoleklass v 19

Hej! Nu är det den finaste tiden på hela året. Ialla fall enligt skomakaren som hade satt en skylt på dörren där det stod "Stängt mellan hägg och syrén". Just den tiden som är nu. Häggen blommar för fullt och syrénerna är på väg att slå ut. Lite olika tid från år till år.

Vi planerar för semestertiden och vill därför påminna er om att lämna in ledigheterna för i sommar. Ni som inte vet ännu, skriv det ni tror eller har önskat, så får vi i så fall ändra senare. Länk finns på tidigare inlägg.

På tisdag nästa vecka v 20, är det öppet hus här på skolan mellan 15.00-17.00. Alla är välkomna att titta runt i de olika klassrummen i de olika husen. Ni blir även bjudna på kaffe.

På onsdag 8 maj kommer blivande förskoleklassbarn hit på besök mellan 10.00-11.00. De flesta barnen kommer från Humlan. Vi pedagoger gör ett byta den stunden. Våra barn är ute på gården med Humlans pedagoger och de nya barnen är här inne med oss.

Vår student Sara kommer tillbaka och praktiserar hos oss. Hennes första dag är imorgon   och denna gången stannar hon i 5 veckor.

Vi tränar på att berätta och att lyssna på varandra. Alla barn berättar något de varit med om och de andra lyssnar och får ställa frågor.
Vi fortsätter träna på att skriva bokstäverna rätt. Var börjar man att skriva? Oftast uppe.
Vi skriver små bokstäver.

I matematiken lär  i oss om olika begrepp som kort-lång, smal bred och hög låg.

I fredags deltog vi i "Håll Sverige rent" och plockade skräp runt aktivitetsplanen bredvid skolan. Vi hittade mycket!
Vi har också pratat om återvinning, läst om allemansrätten och om fjärilar.


Annika W, Annika Pe, Elin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar