måndag 18 mars 2019

v. 12

I morgon är det studiedag, fritids öppet som vanligt. Vi som arbetar i förskoleklassen har planeringstid. Fritispedagogerna har avsvar för alla barn.

Påminnelse om stängningsdagen den 12 april. Om ni har behov av omsorg den dagen meddelar ni rektor Åsa senast den 29 mars.

Matte: Vi fortsätter med talraden och övar på fler och färre. Vi har också gjort uppgifter där barnen lärt sig om pengars värde, det är svårt. 

Förra veckan pratade vi om de olika världsdelarna och tittade på ett bildspel med naturbilder från varje  världsdel, vilket barnen uppskattade. Vi läste också några av barns rättigheter enligt Barnkonventionen och barnen fick rita en bild på en av rättigheterna de har. Denna vecka börjar vi läsa i en bok om sju barn från olika länder som berättar t.ex. hur de bor, vad de äter till frukost och vad de har på sig när de går till skolan.

Vi är i full gång med våra självporträtt. Vi gör moment för moment tillsammans och tittar i spegeln emellanåt så allt stämmer. Vi gör allting som en liten målarskola, tittar noga vad vi ser och gissar inte utan tittar först. Blandar färg så att alla ser vad som händer.

Vi repeterar "sakord", "att göra ord" och "beskrivande ord".Barnen ger exempel på egna ord.

Elin  Annika W  Annika Pe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar