måndag 26 november 2018

v.48

Hej

Även denna vecka är en vanlig vecka här i förskoleklassen.

 Imorgon tisdag har vi idrott. Men tisdag nästa vecka (4/12) kommer triangelteatern uppträda i gymnastiksalen. Då får vi titta på teater istället för idrott.

Nästa vecka är vi också inbjudna till Åbykyrkan på adventssamling. Halva gruppen på ons (5/12) och andra halvan på fre (7/12).

Vi påminner igen: Se över barnens ytterkläder. Det är kallt. Mössa, vantar, ytterbyxor behövs! Tänk på att skriva barnets namn i alla kläder.

På språksamlingarna fortsätter vi lyssna efter vilka ljud orden innehåller. Barnen får också försöka hitta ord som börjar på ett visst ljud.

I arbetet med NTA får barnen känna på plastpåsar med våra fyra vätskor i och jämföra två av dem. De upptäcker att vätskorna rinner olika fort i påsarna och att det går att göra mönster i vissa av dem. Vi pratar även om vattnets kretslopp.

En del barn har provat att spela bluebot på Ipad. Alla ska få göra det, fast några i taget. Det är lite knepigt att få blueboten att gå rätt.

Alla barn har nu pärlat ett halsband efter sitt eget mönster, halsbanden går att ändra i storlek genom att flytta knutarna.


Annika Pe, Annika W, Elin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar